Bevándorlók az amerikai hadseregben?

Ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek is beléphetnek a jövőben az amerikai hadseregbe, és fél éven belül megkaphatják az amerikai állampolgárságot is - írja a The New York Times. A vietnami háború óta most először lehetnek ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező bevándorlók az amerikai haderő katonái.

Különleges jártasságokra szert tett, ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek is beléphetnek a jövőben az amerikai hadseregbe, és fél éven belül  megkaphatják az amerikai állampolgárságot is - írja a The New York Times.

A lap szombati internetes kiadásában olvasható írás szerint a vietnami háború óta most először lehetnek ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező bevándorlók az amerikai haderő katonái, ha már legalább két éve élnek az Egyesült Államokban, s ez idő alatt 90 napnál többet nem töltöttek el külföldön.

Az állandó tartózkodási engedéllyel - zöldkártyával - rendelkező külföldiek korábban is szolgálhattak az amerikai hadseregben. A The New York Times szerint katonai orvosi ismeretekkel rendelkező, idegen nyelvekre fordító és hírszerzési információk feldolgozásában jártas személyek jelentkezését várják. Az első évben ezer bevándorlót vehetnek fel a hadseregbe vagy más szolgálatokhoz.

Egy pentagoni szóvivő közölte: tud a programról, de részletekkel nem akart szolgálni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.