Bevándorlásellenes tüntetést tartottak Rómában

Az olasz Északi Liga párt támogatóinak ezrei özönlötték el Róma belvárosát szombaton, hogy demonstráljanak a bevándorlás, az Európai Unió és Matteo Renzi olasz miniszterelnök kormánya ellen.

A megmozduláson Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője azzal vádolta az olasz kormányfőt, hogy az ország érdekeit az EU érdekei mögé helyezi.

- A probléma nem Renzi, Renzi csak egy buta rabszolga, aki rendelkezésére áll néhány névtelen személynek, akik Brüsszelből akarják ellenőrizni életünket – mondta Salvini a tüntetésen, majd hozzátette, a miniszterelnök ostoba rabszolgája volt Brüsszelnek.

A Liga pártelnöke egy másik Európáról is beszélt, ahol a bankok kevesebbet számítanak, és a polgárok, illetve kisvállalkozások pedig többet. Salvini szerint a Renzi-kormány bevándorlási politikája egy katasztrófa.

A kormány- és bevándorlásellenes tüntetésen kívül Salvini ellen is demonstráltak Rómában. A megmozduláson baloldali pártok, aktivisták és melegjogi csoportok vettek részt - számol be a BBC.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Salvini egyre népszerűbb Olaszországban. Elemzők szerint az európai parlamenti képviselő felül tudja múlni más európai jobboldali vezetők népszerűségét, mert tőkét kovácsolhat a növekvő bevándorlásellenességből, különösen azután, hogy az iszlám szélsőségesek támadásai miatt több líbiai bevándorló érkezett csónakokon az országb.

Az Északi-Liga korábban komoly partnere volt Silvio Berlusconi egykori olasz miniszterelnöknek, de új szövetségeseket próbáltak keresni, miután egy adócsalási ügy miatt kiestek a parlamentből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.