Betiltottak két iráni honlapot

Az iráni hatóságok betiltottak két olyan internetes oldalt, amelyek a volt reformer államfő Mohammad Hatami jelöltségét támogatták a június 12-én esedékes elnökválasztásra - írta vasárnap a Szármájeh című, mérsékelt beállítottságú teheráni napilap.


A Yarinews Hatami híveinek információs portálja, míg a Yarira érkeznek a volt államfőnek küldött támogató üzenetek. A lap  úgy tudja, hogy ez utóbbira már 90 ezer üzenetet küldtek.

Az iráni hatóságok számos internetes oldalt "megszűrnek" oly  módon, hogy azok az iráni érdeklődők számára hozzáférhetetlenek  legyenek. A portálokat általában más országban működtetik, ezért  külföldről elérhetők.

Hatami 1997-től 2005-ig volt Irán elnöke, akit az  ultrakonzervatív Mahmúd Ahmadinezsád követett. Hatami február 9-én  jelentette be, hogy indulni akar a választáson. Ahmadinezsád még nem  nyilatkozott erről, egy közeli munkatársa viszont már szintén  bejelentette jelöltségét. Ugyancsak az elnöki tisztség várományosa a szintén reformernek számító Mehdi Karubi, a parlament volt elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.