Beszólt a tanároknak, menesztenék az orosz miniszterelnököt

Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő menesztését követeli az a petíció, amelyhez péntek késő délutánig már több mint 180 ezer ember csatlakozott a Change.org internetes honlapon.

Az aláírók azon háborodtak fel, hogy Medvegyev egy ifjúsági fórumon egy kérdésre – vagyis hogy miért keresnek feleannyit a tanárok, mint a rendőrök – azt tanácsolta az orosz pedagógusoknak, hogy nézzenek más munka után, ha elégedetlenek a fizetésükkel. „Ha pénzt akarnak keresni, van számos más remek hely, ahol ezt gyorsabban és jobban meg lehet tenni. Például az üzleti életben"- idézte a kormányfő szavait a BBC orosz nyelvű hírportálja. A Vlagyimir Putyin államfőhöz címzett dokumentum szerint a kabinetet „hozzáértő, képzett és az országról gondoskodó embernek kell vezetnie".

Dmitrij Medvegyev. Kitartanak, de lemondatnák
Dmitrij Medvegyev. Kitartanak, de nagyon elküldenék
Michael Dalder / Reuters

Medvegyev egy hasonló kijelentéssel már május végén is felhívta magára a közvélemény figyelmét. Akkor egy krími fórumon adott Oroszországban azóta szinte szállóigévé vált választ egy asszonynak, aki arról érdeklődött, mikor indexálják a nyugdíjakat. „Egyszerűen nincs pénz. Tartsanak ki!" – mondta akkor a miniszterelnök.

Az orosz elnök szóvivője, Dmitirj Peszkov azt mondta, hogy a Kremlben még nem ismerkedtek meg a petíció szövegével, amelyet péntek délutánig már több mint 180 ezren írtak alá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.