Beszállt az amerikai médiába Putyin haverja

Kisebbségi pakettet vett az amerikai blogból rövid idő alatt meghatározó orgánummá vált Gawkerban az orosz hátterű Columbus Nova Technology Partners nevű befektetési alap – írta csütörtökön a 444.
A befektetési alap a negyedik leggazdagabb orosz, Viktor Vekszelberg érdekeltségébe tartozik. A 444 szerint a Nick Denton által alapított Gawker azért kényszerült tőkebevonásra, mert éppen a bíróságon hadakozik Hulk Hogan expankrátorral, aki 100 millió dollárt akar kipréselni a médiacégből. Hogan azért pereli a Gawkert, mert a portál bemutatott egy házipornó-videót, amelyen állítólag a pankrátor felesége látható Hogan barátjával.

Vekszelberg egyébként az orosz elnök, Vlagyimir Putyin jó barátja, de magyar korrupciós botrányokban is feltűnt a neve. Legismertebb magyar vonatkozású biznisze a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség hatalmas épületének sötét körülmények között történt megvétele volt a Gyurcsány-kormány idején – emlékeztet a 444.

Külföld
2016.01.21 21:41

Ajánlott cikkek

Top cikkek
lapszemle

Bayer: A kormány lett a célpont, amiért egy náci görénynek kitüntetést adtak

Interjút közöl Bayer Zsolttal a Magyar Idők abból az apropóból, hogy eddig több mint hetvenen adták vissza Magyar Érdemrendjüket amiatt, hogy a publicistát az Orbán-kormány az érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki.
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér