Besurranók Obama díszvacsoráján

Facebookon mutogatta Fehér Házban készült fotóit egy Washington környéki üzletember és felesége, akik jól laktak és politikusokkal pózoltak Barack Obama díszvacsoráján. Hívatlanul.

Steven Spielberg, Ratan Tata, a világ legolcsóbb autójával előrukkolt indiai üzletember, Michael Bloomberg, New York médiamágnás polgármestere - és még megannyi meghívott híresség ehette a vöröslencse-levest, a curry-s garnélarákot, a basmati rizst és a sütőtöktortát kedden este a Fehér Házban.

Barack Obama elnök első, külföldi vezető - Manmohan Singh indiai miniszterelnök - tiszteletére adott díszvacsoráján ugyanakkor két plusz fő is fogyaszthatott és fényképezkedhetett a megjelent politikusokkal.

Mint kiderült, Tareq Salahi, ismert, Washington környéki üzletember és felesége úgy jutott be az eseményre, hogy nem is volt rajta a vendéglistán. - A lényeg az, hogy nem lehettek volna jelen - emelte ki Edwin Donovan, titkosszolgálati szóvivő, miután a The Washington Post számolt be az esetről.

Azt nem részletezte, hogy ki és miként hibázott a pár beengedésében, de hangsúlyozta: Salahiék ugyanúgy átmentek a biztonsági ellenőrzésen, mint bárki más. Donovan tudomása szerint besurannók így még nem jutottak be a Fehér Házba. A pár mindenesetre szerdán már büszkén töltötte fel Facebookos profiljára a társasági fotókat, így például azt, amelyen Joe Biden alelnök átkarolja őket.     

A besurranók- a meghívottak listáján nem szereplő Michaele és Tareq Salahi megérkezik Barack Obama állami díszvacsorájára.
Washington, 2009. november 26. A meghívottak listáján nem szereplő Michaele és Tareq SALAHI amerikai házaspár megérkezik a Barack Obama amerikai elnök által az indiai miniszterelnök, Manmohan Szingh tiszteletére adott állami díszvacsorára a washingtoni Fehér Házban 2009. november 24-én. Az amerikai titkosszolgálat vizsgálatot indít, hogyan jutott át a pár a biztonsági rendszeren. (MTI/AP/Gerald Herbert)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.