Berlusconi pártja vesztett

Mario Monti olasz kormányfő kijelentette, kabinetje kitart az eredeti megbízása végéig. Eközben Berlusconi megosztott jobbközép ereje a második helyre szorult a szicíliai helyhatósági választásokon.

Mario Monti olasz kormányfő hétfőn Madridban, Mariano Rajoy spanyol miniszterelnökkel tartott közös sajtókonferencián annak a meggyőződésének adott hangot, hogy kabinetje kitart az eredeti megbízása végéig, tehát a jövő tavasszal esedékes választásokig. Így reagált a napokban a milánói bíróság által börtönbüntetésre ítélt volt miniszterelnök Silvio Berlusconi fenyegetésére, miszerint a középjobb erők megvonják támogatásukat a Monti-kormánytól.

Közben a vasárnap tartott szicíliai helyhatósági választásokon – több mint 50 százalékos távolmaradás közepette – Berlusconi megosztott jobbközép ereje a második helyre szorult, pedig a sziget eddig fontos hátországa volt. A legtöbb szavazatot (30 százalék) a középbal jelöltje, Renato Crocetta kapta, miközben a Pepe Grillo komikus alapította, a proteszt-voksokra építő úgynevezett 5 Csillagos Mozgalom 18 százalékot szerzett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.