Berlusconi menyasszonya a pápához fordulna

– Ferenc pápához fordulok, hogy fogadjon audiencián, és hallgassa meg Silvio történetét – nyilatkozta a Corriere della Sera napilapnak Francesca Pascale, a 77 éves Silvio Berlusconi fiatal menyasszonya.

Berlusconit az olasz szenátus szerdán zárta ki tagjai sorából, s ezzel a háromszoros volt kormányfő elveszítette mentelmi jogát. Így készülhet adócsalás miatt – eredetileg négyéves börtönbüntetése helyett – az egy évi közmunkára.

A 28 éves Francesca Pascale az olasz lapnak elmondta azt is, felmerült benne, hogy ő kérjen kegyelmet vőlegényének Giorgio Napolitano elnöktől, ám meg kellett értenie, hogy „zárva találta a Quirinale, az elnöki palota ajtait”. Szerinte a szenátusi szavazás „államcsíny volt, nem nevezhetjük másnak”.

A szerdai napon – amelyet Berlusconi a római rezidenciája, a Grazioli-palota előtti téren mondott beszédében Olaszország gyásznapjának nyilvánított – Francesca Pascale a palotában maradt. Annak ablakából nézte végig, ahogy a Forza Italia párt több ezer híve támogatásáról biztosította Berlusconit szemben a milánói bíróság általi, majd a szenátusbeli igazságtalan meghurcolással.

Mindennek fényében a szomorú nap reményt is hozott, hiszen Berlusconi folytatja a harcot, hogy „álma valóra váljék”. „El fogja hozni a szabadságot Olaszországnak” – mondta meggyőződéssel az ifjú menyasszony. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.