Berlusconi még mindig kitart harminc lányt

Pénteken első ízben vett részt a volt olasz kormányfő az úgynevezett Ruby-per tárgyalásán; ebben egy fiatalkorú lány prostitúcióra való kényszerítésével és korrupcióval vádolják.

A Ruby-per újabb tárgyalásán azokat a rendőröket hallgatták meg tanúként, akik 2010 májusában lopásért letartóztatták és kihallgatták az akkor még tizenhét éves, marokkói származású Karima Al Marought, művésznevén Szívtipró Rubyt. Pietro Ostuni, a milánói idegenrendészet kabinetfőnöke az akkori éjszakát felidézve elmondta, hogy személyesen az akkor miniszterelnök Silvio Berlusconi telefonált neki arra figyelmeztetve: a lány az egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak unokahúga.

Ruby és Berlusconi közös képen, egy izraeli művész festményén- Csak segíteni akat
A painting called " Silvio & Ruby", made with plastic bags and scotch tape by Israeli artist Dodi Reifenberg, is displayed at the Edward Cutler gallery in Milan in this April 6, 2011 file photograph. Italy looks set for lengthy political uncertainty after Italy's Prime Minister Silvio Berlusconi's pledge to resign, with his centre-right party calling for elections and the main opposition for a national unity government. REUTERS/Alessandro Garofalo/Files ( ITALY - Tags: POLITICS SOCIETY)

Berlusconi azt az utasítást adta, hogy a rendőrség Rubyt az általa vezetett kormánypárt lombardiai képviselőjére, Nicole Minettire bízza. A Ruby-perrel párhuzamos ügyben Minettinek is a Berlusconihoz hasonló vádakkal szemben kell védekeznie. Az ügyésznek arra a kérdésére, hogy Rubyt miért nem állami gondozásba adták, a rendőrség felelőse azt válaszolta: nem találtak helyet neki, Minetti pedig, úgy tűnt, ismeri Rubyt. Giorgia Lafrate rendőrnő hozzátette, hogy Ruby elmondta neki, nem Mubarak rokona, csak ha bajba jut, ezt a mesét szokta kitalálni.

A tárgyaláson Berlusconi is részt vett, pénteken első alkalommal a tavaly kezdődött perben. Szótlanul végighallgatta a tanúvallomásokat, majd az újságíróknak nyilatkozva elmondta, azért jelent meg a bíróságon, hogy "lássa a bohózatot". A politikus "az ügyészek és a média lejáratóhadjáratának" nevezte a nemcsak személyét, de egész Itáliát megszégyeníteni akaró pert. Berlusconi elismerte, hogy most is segíti a villáiban rendezett partikat látogató lányokat. – Eltartom őket, mivel ez a per tönkretette életüket és családjaikat is – mondta Berlusconi, hangsúlyozva, hogy Rubyt is szánalomból segítette. Harmincra tette az általa támogatott lányok számát.

Ami a villáiban rendezett partikat illeti, Berlusconi úgy fogalmazott, a lányok "börleszkversenyeket" tartottak, ezért öltöztek be apácának, rendőrnek és katicabogárnak. "A nők természetüknél fogva exhibicionisták. Nekem ez tetszett, és a jövőben is tetszeni fog" – mondta Berlusconi. – Nem minden nő szereti mutogatni magát úgy, mint azok, akik Berlusconihoz jártak – reagált a Twitter mikroblogon Chiara Moroni, a Jövő és Szabadság Olaszországért (FLI) politikusa.    

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.