Berlusconi magyarként indulna az EP-választásokon?

A La Repubblica olasz napilap keddi cikke szerint magyarországi, bulgáriai vagy észtországi jelölt is lehetne a jövő évi európai parlamenti választásokon Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) elnöke, aki az olasz parlamentből való kizárása után külföldi segítséget keres.

A balközép napilap "Berlusconi magyar kísértése, Budapestről jelöltetem magam az európai választásokra" címmel írt az adócsalásért elítélt volt olasz kormányfő kiútkereséséről.

A La Repubblica szerint Silvio Berlusconi és a FI vezetősége a pártvezér Milánó közeli villájában arról tanácskozott, hogy melyik európai tagállamban indulhatna jelöltként az olasz szenátusból november 27-én kizárt politikus a 2014-es európai parlamenti megméretésen.

"Berlusconi keletre szökik" - olvasható a La Repubblica cikkében, amely úgy vélekedik, hogy ez lehetne Berlusconi hónapok óta ígérgetett, de titkolt "meglepetése". A La Repubblica szerint Berlusconi a lehetőségek között veszi számba Magyarországot, ahol barátja, a "Milan-szurkoló" Orbán Viktor a kormányfő. Fontolgatja Bulgáriát, ahol a volt kormányfő Bojko Boriszovval ápol szoros kapcsolatot, valamint Észtországot, ahol jelentős olasz befektetők támogatnák a jelölését.

Precedenst Giulietto Chiesa olasz újságíró teremtett, aki 2009-ben lett színekben jutott be az európai parlamentbe. Az adócsalásért elítélt Berlusconi Olaszországban hat évig nem indulhat választáson, de más európai országban ezt megtehetné. 

Az újság megjegyezte, nem lesz könnyű Silvio Berlusconit befogadó országra találni. Vlagyimir Putyin november végi olaszországi látogatásán tagadta, hogy Berlusconi orosz diplomáciai útlevelet kért volna tőle.

Silvio Berlusconi beszédet tart Rómában. Nem szokta feladni
Silvio Berlusconi beszédet tart Rómában. Nem szokta feladni
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.