Berényi József maradt a Magyar Koalíció Pártjának elnöke

A Magyar Koalíció Pártjának tegnapi tisztújító közgyűlésén ismét Berényi Józsefet választották elnökké. Néhány küldött elődjének, Csáky Pálnak a jelölését támogatta, ám ő végül nem vállalta a megmérettetést.

Az újraválasztott pártelnök tavaly júliusban került az MKP élére, miután az egy hónappal korábbi, sikertelen parlamenti választásokat követően ( amelyeken  magyar párt csupán 4,33 százalékos támogatottságot szerzett, s nem jutott be a pozsonyi törvényhozásba) az előző pártvezetés lemondott. Az MKP Országos Tanácsának elnöke ismét Bárdos Gyula lett.

Az újraválasztott elnök beszédében hangsúlyozta: - A tavalyi parlamenti választások eredménye sokkoló hatású volt. Nemcsak a párt vezetését lepte meg a sikertelenség, hanem tagságunkat és  szimpatizánsaikat is. Ennek ellenére hideg fejjel tudtuk körülhatárolni a balsiker okait, ami szerintem alapvetően fontos volt, hiszen csak így láthattunk hozzá azokhoz a változtatásokhoz, amelyekre égető szükség volt – mutatott rá. A továbbiakban kifejtette, hogy a már a késő őszi helyhatósági választásokon elért eredmények igazolták, hogy az MKP helyzete fokozatosan megszilárdult, s egyre több szlovákiai magyar választópolgár – köztük mind több fiatal - bizalmát sikerült visszaszerezniük. A továbbiakban bírálta Iveta Radicová kabinetjét, amely tehetetlen a magyarokkal szembeni uszító propagandával szemben, majd csalódását fejezte ki amiatt, hogy a kormánypárti Híd még a saját programjától is eltávolodik, s érezhetően súlytalan a kormánykoalícióban. Berényi szerint a megerősödött és megfiatalodott Magyar Koalíció Pártja ezentúl egyre hatékonyabban képviseli majd a szlovákiai magyarság érdekeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.