Berényi: dobbal most sem megy

Ahogy ugyebár dobbal nem lehet verebet fogni, úgy hangoskodó és indulatos kampánnyal sem lehetséges eredményt elérni – válaszolta érdeklődésünkre Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, aki nagyszombati (Trnava) régióban az elmúlt hét végi első körben második lett a megyei elnökválasztáson, és így Tibor Mikussal együtt bejutott a november 23-i második fordulóba.

Berényit az elmúlt napokban többen bírálták feltűnő visszafogottságáért, amellyel szerintük vetélytársának esélyeit növeli.

– Nagyszombat megyében a magyarok aránya mindössze 21 százalék, ezért nem lehet célravezető az indulatos kampány. Eddig már kétszer is bizonyítottam, hogy ilyen körülmények között miként lehet sikert elérni. Szűkebb pátriámban, a Galántai járásban a magyar nemzetiségű lakosság aránya 34 százalék, mégis idén és négy évvel ezelőtt is én kaptam megyei jelöltként a legtöbb voksot. Most is a már bevált, eredményes taktikát követem, amelynek a lényege, hogy lakossági fórumokon és más rendezvényeken értelmes párbeszéd révén növeljem a magyar, a szlovák és más nemzetiségű támogatóim számát – nyilatkozta lapunknak.

Berényi elmondta azt is, hogy megyei szinten szerdán egyezség született arról, hogy a Híd párt is támogatja őt. – Remélhetőleg a Szlovák Kereszténydemokrata Unió (SDKÚ) is így cselekszik – tette hozzá az MKP elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.