Belgrád szerint nem szerb fegyvereket foglaltak le Fiuméban

A horvát média pénteken számolt be arról, hogy repülőgépről indítható, valamint föld-föld rakétákat foglaltak le a fiumei kikötőben, a feladó Szerbia, a címzett pedig Szudán vagy Abu-Dzabi volt. A szerb miniszterelnök-helyettes azt mondja, ők szóltak a horvátoknak.

A belgrádi kormány cáfolta, hogy Szerbiának köze lenne ahhoz az illegális fegyverszállítmányhoz, amelyet a fiumei (rijekai) kikötőben foglaltak le a horvát hatóságok néhány nappal ezelőtt.

Alekszandar Vucsics, a szerb kormány első miniszterelnök-helyettese a B92 televízió szerint Belgrádban leszögezte, hogy nem Horvátország, hanem Szerbia talál rá az illegális fegyverszállítmányt. Horvátország semmit nem fedezett fel, semmit nem talált. Mi találtuk meg a fegyvereket, és értesítettük őket szóban és írásban is, és erre bizonyítékaink vannak - hangoztatta Vucic. A miniszterelnök-helyettes szerint „hazugság és képtelenség” az, ami a horvát médiában megjelent.

A horvát média pénteken arról számolt be, hogy repülőgépről indítható, valamint föld-föld rakétákat foglalt le a horvát vámhatóság a fiumei kikötőben. A zágrábi hírek szerint a fegyverek Szerbiából származnak, és Szudánba vagy Abu-Dzabiba szállították volna azokat.

Vucic erre reagálva azt mondta, hogy a szerb hatóságoknak vannak információk az illegális fegyverekkel kapcsolatban. "Mivel látjuk, hogy Horvátország vagy nem tud ezekről, vagy szándékosan félrevezeti a nyilvánosságot, részletes információkat közlünk majd velük" - fogalmazott a szerb politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.