Békemenet: Daul nem gyarmatosítani jön

Megkerestük Joseph Dault, az Európai Néppárt elnökét és európai parlamenti frakcióvezetőjét, aki szombaton beszédet mond a Fidesz választási nagygyűlésén.

Arra voltunk kíváncsiak, nem aggódik-e amiatt, hogy a Békemenet - amely többek között EU-ellenes szlogenekről lett ismert - is részt vesz a nagygyűlésen, illetve szervezői között megtalálható az a Bayer Zsolt, aki legutóbb azzal hívta fel magára a nyugat sajtó figyelmét, hogy állatoknak nevezte a romákat.

Daul szóvivője közölte, a Néppárt elnökének elfoglaltsága nem engedi meg, hogy szóban vagy írásban válaszoljon.

A Fidesz nemrég Michel Barnier francia EU-biztost támogatta annak érdekében, hogy ő legyen a néppárt jelöltje az Európai Bizottság élére, azonban a néppárt végül is a luxemburgi Jean-Claude Junckert választotta csúcsjelöltnek. Dault és Barnier is a francia konzervatív párt, az Unió egy Népi Mozgalomért (UMP) tagjai.

Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista elnökének sajtóirodájától azt az információt kaptuk, hogy az elnök nem utazik Magyarországra a közeljövőben.

Szergej Sztanisev, az Európai Szocialista Párt elnökének szóvivője pedig úgy tájékoztatta lapunkat, az elnök napirendje még alakulóban van, jövő héten tud arról nyilatkozni, hogy Sztanisev ellátogat-e Magyarországra. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.