Behatoltak a rendőrök a denveri ámokfutó lakásába

Tegnap a rendőrök a sok robbanószerkezet miatt nem mertek bemenni az új Batman-film premierjén lövöldöző férfi lakására. Az első akadályokon már túl vannak.

A denveri ámokfutó már elfogásakor közölte a rendőrökkel, hogy lakása tele van robbanószerekkel. A hatóságok rögtön kiszálltak a helyszínre, de ilyen szerkezetekkel még nem találkoztak, így megvárták, míg megérkeznek a szakértők. A rendőrség szóvivője elmondta, a csapdák úgy voltak beállítva, hogy ha bárki is belép az épületbe, az egész felrobban.

A rendőrök most végre behatoltak a lakásba, és túljutottak az első nehézségeken: már hatástalanítottak egy robbanószerkezetet, és átverekedték magukat egy drótakadályon. Az utóbbi esetben a drótszálak szintén egy robbanószerkezethez vezettek. Az elsőn kívül azonban van egy másik szerkezet is, ezt lehet, hogy csak úgy tudják kiiktatni, ha felrobbantják. A szakértők egyelőre viszgálódnak, hogy miből állhat a bomba.

A 24 éves James Holmes tegnap a Batman-film permierjén kezdett el lövöldözni, Denver külvárosában, Aurorában. A támadásban tizenketten meghaltak, és közel hatvanan megsérültek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.