Szaúd-Arábia befogadta Bin Laden özvegyeit

A három özvegy ellen Pakisztánban indult eljárás, mert engedély nélkül léptek a dél-ázsiai ország területére. Az al-Kaida terrorszervezet tavaly májusban likvidált vezetőjével, hét gyermekükkel és hat unokájukkal éveken át háborítatlanul élhettek egy Iszlámábádhoz közeli erődített komplexumban.

Szaúd-Arábia humanitárius megfontolásokból hivatalosan is befogadta Oszama bin Laden tavaly megölt terrorista vezér családtagjait - közölték szombaton rijádi illetékesek.

A három özvegyet, hét gyermeket és hat unokát péntek hajnalban toloncolták ki Pakisztánból, és Szaúd-Arábiába szállították őket. A családtagokat azt követően vették őrizetbe a pakisztáni hatóságok, hogy egy amerikai kommandó csaknem egy éve abban a házban végzett bin Ladennel, amelyben az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője éveken át háborítatlanul élt.

A három özvegy ellen jogi eljárást indítottak, mert engedély nélkül léptek Pakisztán területére. A három özvegy közül kettő szaúd-arábiai születésű, akárcsak a néhai terrorvezér volt.

A sivatagi királyság mellett a családtagok döntöttek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.