Bedrogozva támadt a menekültekre

Németországban paprikaspray-vel támadt menedékkérőkre egy férfi kedd késő este. A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint az őrizetbe vett gyanúsított ittasan és kábítószer hatása alatt követte el tettét.

A Brandenburg tartományi Halbe menedékkérőket befogadó állomásán a helyi rendőrség adatai szerint 35-en szenvedtek könnyebb szem- és légúti sérülést, 9 felnőttet és 5 gyereket elővigyázatosságból kórházba vittek.

A támadó egy 28 éves német férfi, aki válogatás nélkül rontott rá felnőttekre, nőkre és gyerekekre. Végül a menedékkérők leteperték és bezárták egy szobába, amíg megérkeztek a rendőrök.

Az őrizetbe vett támadó egy építési vállalkozás alkalmazottja, az állomás – egy volt rehabilitációs klinika és mellette egy szálloda – területén dolgozott és ott is lakott. Sok menedékkérőt személyesen ismert a nagyjából 300 embernek szállást adó befogadóállomáson.

A férfi enyhén ittas volt, amikor őrizetbe vették, és a szervezetében amfetamint és metamfetamint mutattak ki. Korábban már volt ellene eljárás kábítószerrel visszaélés miatt.

Németországban az utóbbi hónapokban gyakran történtek támadások menedékkérőket ellátó intézmények ellen.

A kormány előrejelzése szerint az idén 800 ezer menedékkérő érkezhet az országba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.