Barátnőjére támadt Trayvon Martin gyilkosa

Újra és újra összetűzésbe kerül a törvénnyel George Zimmermann, akit júliusban mentett fel az esküdtszék a fekete tinédzser meggyilkolásának vádja alól.

A nyári döntés szerint a 30 éves polgárőr önvédelemből lőtt, amikor megölte a 17 éves, fegyvertelen Martint, aki épp édesapja háza felé tartott egy kisboltból. Az eset és Zimmermann felmentése hatalmas társadalmi vitához vezetett a rasszizmusról és a fegyvertartási szabályokról az Egyesült Államokban. Megszólalt Barack Obama elnök is, azt állítva, Martin az évtizedekkel ezelőtti önmaga is lehetett volna.

Zimmermannt szeptemberben azért hallgatták ki, mert egy héttel a válóperes papírok beadása után fegyverrel fenyegette meg a feleségét. Akkor nem emeltek vádat. Az elmúlt hónapokban kétszer állították meg gyorshajtásért – írja a Reuters.

Hétfőn Zimmermannt azért vették őrizetbe, mert fegyvert fogott jelenlegi barátnőjére. A nő vallomásából kiderült, hogy másfél héttel korábban a férfi fojtogatta is.
Zimmermannt kedden óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de nyomkövetőt kell viselnie, nem hagyhatja el Floridát, nem tarthat fegyvert, illetve nem mehet barátnője házának közelébe. A tárgyalását január 7-re tűzték ki, ha minden vádpontban bűnösnek találják, háromtól tizenöt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.