Ban Ki Mun 'komolyságot' vár a BT-től

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy kezdjen „komoly és koherens formában” foglalkozni a szír válsággal.

A főtitkár Abu Dhabiban tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a szírai állapotok elfogadhatatlan szinthez érkeztek, és megengedhetetlen, hogy dolgok a mostani mederben haladjanak tovább. Ban hangoztatta:  tisztában van a BT egyes tagjai között meglevő nézetkülönbségekkel, de mára már annyi áldozata van a konfliktusnak, hogy a nemzetközi közösség számára a helyzet tűrhetetlenné vált.

A világszervezet feje elmondta, hogy már többször felszólította Bassár al-Aszadot: fejezze be az öldöklést, és hallgassa meg népét. A főtitkár szerint a jelenlegi szituáció azért alakult ki, mert a szíriai elnök elszakadt a valóságtól és népétől.  Ban üdvözölte, hogy az Arab Liga megfigyelőket küldött a válság sújtotta közel-keleti országba és kifejezte reményét, hogy a kritikák ellenére folytatódik a misszió. Nabil Al-Arabi, a pánarab szervezet főtitkára kifejtette, hogy a liga szombaton értékeli a szíriai misszió tapasztalait, és dönt a további lépésekről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.