Balesetet szenvedett a zimbabwei miniszterelnök, felesége meghalt

Közúti balesetet szenvedett pénteken a zimbabwei kormány nemrég hatalomra került elnöke. Úgy tudni állapota nem válságos. Morgan Tsvangirai miniszterelnök felesége életét vesztette a balesetben.

Közúti balesetet szenvedett pénteken, és kórházba kellett szállítani a zimbabwei kormány nemrég hatalomra került elnökét - közölte Morgan Tsvangirai kormányfő pártjának szóvivője. Később azt a tájékoztatást  adták, hogy Tsvangirai felesége, Susan életét vesztette a balesetben.

Egyelőre úgy tudni, hogy a miniszterelnök állapota nem válságos, de a pontosabb információkra várni kell. A balesetet egy  teherautó okozta, amely összeütközött a kormányfő autójával, ám a részletek homályosak. Tsvangirai a fővároshoz közel fekvő vidéki házába utazott volna, ahol szombaton pártgyűlést akartak tartani. Megsérült egy kormányzati munkatárs is.

A miniszterelnök és pártja, a korábban ellenzéki Mozgalom a Demokratikus Változásokért (MDC) a tavaly tavaszi, gyakorlatilag döntetlenül végződött választások után csak idén februárban érte el,  hogy Robert Mugabe elnök megossza vele a hatalmat, és bekerüljön a  nemzeti egységkormányba.

Az új vezetésre igen nagy problémák megoldása vár. Zimbabwe  gazdasága összeomlott, az infláció csillagászati mértékű, az országban tavaly ősz óta kolerajárvány dúl, amelyben 88 ezer ember megbetegedett, négyezer meghalt. A nagy nehézségek árán összehozott egységkormány sem stabil, ami tovább növeli a gondokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.