Bajnai Brüsszelben tett búcsúlátogatást

Herman Van Rompuy elnökön kívül a távozó magyar kormányfő tárgyalt Rupert Stadlerrel, az Audi autógyártó cég igazgatótanácsának elnökével is.

Mint Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI-t este tájékoztatta, a hivatalából távozó kormányfő megköszönte az Európai Uniónak a magyar válságkezelés során tanúsított szolidaritását. Az unió segítségnyújtása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a magyar válságkezelés sikeres legyen - hangoztatta Bajnai a szóvivő szerint.

A magánjellegű beszélgetéseken ezen kívül szót váltottak az elmúlt napok fejleményeiről, az összeurópai válságkezelésről, és arról is, hogy milyen feladatok lehetnek az EU tagországai előtt a mostani válság további kezelésében. Herman Van Rompuy elnöktől a miniszterelnök Európa, amelyben testet ölt egy gondolat címmel fotóalbumot kapott ajándékba. Bajnai Gordon kora délután részt vett azon az ünnepségen, amelyet abból az alkalomból szerveztek, hogy megkezdődött az Audi német autógyár új, A1-es modelljének a szériagyártása a belga fővárosban található Audi-üzemben. A miniszterelnök tárgyalásokat folytatott Rupert Stadlerrel, az autógyártó cég igazgatótanácsának elnökével is - tette hozzá Szollár Domokos. Az Audinak Németországon és Belgiumon kívül Magyarországon, Indiában, valamint Kínában van termelő üzeme.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.