Hat hónap börtönre ítélték, amiért kritizálta a kormányt

Többen megsérültek Bahrein fővárosában azon a tüntetésen, melyet az egyik legismertebb emberjogi aktivista bebörtönzése miatt szerveztek. Nabil Radzsabot egy Twitter-üzenete miatt ítélték el hat hónap börtönre.

Egy korábban nyilvánosságra került videofelvételen négy bahreini arra szólítja fel honfitársait, hogy fogjanak fegyvert a kis Perzsa-öböl menti szigetország szunnita királysága és az iszlám síita ágát követő többségi lakossága ellen. Egy terrorizmussal foglalkozó elemzőcsoport szerint a képsorok egyik szereplője egy volt tiszt, aki a bahreini belügyminisztériumban szolgált.

Ezután közölte véleményét Radzsab Twitteren. "Számos bahreini, aki a terroristákhoz és az Iszlám Államhoz csatlakozott, a biztonsági szerveknél szolgált, és ezek a szervek voltak elsődleges ideológiai inkubátoraik" – fogalmazott a férfi, amellyel a bírósági ítélet szerint megsértette a belügy- és a védelmi minisztériumot. Az aktivistát hat hónap börtönre ítélték, óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, de nem hagyhatja el a királyság területét – írja a Euronews. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.