Azonosították a Srí Lanka-i krikettcsapat támadóit

Azonosították a pakisztáni hatóságok a Srí Lanka-i krikettválogatott elleni keddi terrortámadás elkövetőit – közölte csütörtökön Pandzsáb szövetségi állam kormányzója. A nyom nélkül felszívódott tucatnyi támadó közül négyről fantomképeket adtak ki.

Azonosították a pakisztáni hatóságok a Srí Lanka-i krikettválogatott  elleni keddi terrortámadás elkövetőit – közölte csütörtökön Pandzsáb szövetségi állam kormányzója.

Sajtóértekezletén Szalman Taszír nem közölt részleteket, mindössze annyit mondott, hogy történtek már letartóztatások, illetve a még szökésben lévők után folyik a hajtóvadászat.

A Srí Lanka-i krikettválogatott autóbusza ellen a kelet-pakisztáni Lahoréban követtek el fegyveres támadást. Mint a város rendőrfőnöke elmondta, 12 álarcos ütött rajta a buszon nem messze a városi stadionjától, ahol a Srí Lanka-i válogatott a pakisaztáni csapattal játszott volna. A hátizsákos támadók riksákon érkeztek, Kalasnyikov géppisztolyokkal, kézigránátokkal és rakétavetőkkel felfegyverkezve.

Hét rendőr és egy buszsofőr vesztette életét a támadásban, amelyet a krikettválogatott játékosai sérülésekkel megúsztak. A mintegy tucatnyi elkövető nyom nélkül felszívódott. Közülük négyről fantomképeket adtak ki. A feltevések szerint a tavalyi mumbai merényletek után bosszúból végrehajtott terrorakció sikere kétségeket ébresztett, hogy a krikettőrült Pakisztán képes-e fellépni az iszlám szélsőségesek ellen – írja kommentárjában a Reuters brit hírügynökség.

Később egy pakisztáni tisztségviselő elismerte, hogy egyértelmű biztonsági mulasztások miatt tudtak fegyveresek rátámadni a Srí Lanka-i sportolókra, majd a lövöldözés után elmenekülni. Nem érkezett a helyszínre a rendőri erősítés, amelynek fel kellett volna vennie a harcot a támadókkal. A konvoj védelmére kirendelt külső kordon „egyáltalán nem vagy nem elégségesen reagált” a támadásra, és a Srí Lanka-i csapatot kísérő járművek nem voltak megfelelőek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.