Azért öltek, hogy többet dolgozhassanak Indiában

Hat gyári munkást tartóztattak le a kelet-indiai Nyugat-Bengál államban, miután a gyár dolgozói megölték az egyik igazgatót, mert az nem akart emelni a munkaóráikon – írja az al-Dzsazíra.

Az indiai juta- (indiai növény) gyárban a munkaórák megnövelése miatt kezdődtek meg a harcok. Kivételesen a munkások kezdeményezték, hogy hadd dolgozhassanak heti 40 órát a jelenlegi 25 helyett, ezzel pedig természetesen magasabb fizetést is kértek volna. A jutamalom vezetője kérésüket visszautasította, sőt kilátásba helyezte azt is, hogy a malmot heti három napra bezárják, így csökkentve a jelenlegi deficitet – mondta el a gyár másik vezérigazgatója.

A 200 fős csoport ekkor hirtelen köveket kezdett dobálni a helyiség felé, ahol a két vezető épp találkozót tartott. Az egyikük odament az ablakhoz, hogy lecsitítsa a tömeget, azonban két kő fejbe találta ekkor. A 60 éves igazgató összeesett, a dolgozók pedig köré gyűltek és vasrudakkal verni kezdték. Rajta kívül a szobában lévő másik vezetőt és egy biztonsági őrt is kórházba szállítottak, az esetet utóbbi két személy élte csak túl.

A történtek után hat embert tartóztattak le: négyet még vasárnap, kettőt pedig hétfőn. Az elfogottakat várhatóan gyilkossággal, vandalizmussal és más bűntettekkel fogják majd vádolni.

A munkát a malomban határozatlan időre felfüggesztették.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.