Az utolsókat rúgják a tamil tigrisek Srí Lankán

A Srí Lanka-i hadsereg csütörtökön elfoglalta a tamil felkelők utolsó ismert haditengerészeti támaszpontját is. A lázadók már csak egy 200 négyzetkilométernyi földdarabot védelmeznek, három évvel ezelőtt ennek közel százszorosa volt az ellenőrzésük alatt.

A Srí Lanka-i hadsereg csütörtökön elfoglalta  a tamil felkelők utolsó ismert haditengerészeti  támaszpontját is – közölte a szigetországi haderő egyik magas rangú tisztje.

A neve elhallgatását kérő katona szerint a szárazföldi erők betörtek az Indiai-óceán partján fekvő Csalai támaszpontra, és ellenőrzésük alá vonták a környező partszakaszt is. A harcokban 12 tamil felkelőt megöltek – fűzte hozzá.

Az utóbbi időszakban defenzívába szorult tamil felkelők jelentős tengeri erővel rendelkeznek, a legutóbbi időkig  rendszeresen támadták a Srí Lanka-i haditengerészet naszádjait.

A Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) lázadó szervezet már  csak mintegy 200 négyzetkilométernyi területet tart ellenőrzése alatt a szigetország észak-északkeleti részén, és elkeseredett utóvédharcot vív a kormányerőkkel e földdarab védelmében. Alig három éve még 18 ezer négyzetkilométeres területet birtokoltak, azon akarták létrehozni a buddhista tamil kisebbség független államát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.