Az RMDSZ aláírja a bizalmatlansági indítványt

Markó Béla kedden este bejelentette: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a nemzeti Liberális Párthoz (NLP) csatlakozva aláírja azt a bizalmatlansági indítványt, amelyet a tervek szerint az egységes bérezési törvény okán nyújtanak be a törvényhozásnak.

A demokrata-liberális és szociáldemokrata koalíció kedden három jogszabályért vállalt felelősséget a parlament előtt. Ezek a kormányügynökségek számának csökkentéséről, illetve az egységes bérezésről szóló jogszabály, továbbá az új oktatási törvény.

Markó kifejtette: az RMDSZ értékeli, hogy a jelenlegi oktatás törvényhez képest a kormány által bemutatott tervezet a nemzetiségi oktatás szemszögéből néhány fontos előrelépést hoz, ami persze még mindig nem jelenti azt, hogy a törvény minden szempontból megfelelne a szövetség elvárásainak és követeléseinek.

Mégis az RMDSZ elismeri az előrelépést, és a tanügyi törvény kapcsán nem támogatja a bizalmatlansági indítvány benyújtását.

Az RMDSZ ugyanakkor rendkívül elégedetlen az egységes bérezésről szóló törvénnyel, amely jelentős csoportokat érint hátrányosan, így mások mellett az egészségügyi dolgozókat és az oktatókat is. Éppen ezért, a szövetség vezetői még kedden este tájékoztatták a liberálisokat, hogy az RMDSZ támogatja a bértörvény okán benyújtandó bizalmatlansági indítványt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.