Az LMP beszervezné Obamát

Amagyar párt tiszteletbeli tagságot ajánlott az Egyesült Államok elnökének.

A Szél Bernadett és Vágó Gábor választmányi szóvivő által szignált írás arra hivatkozik, hogy örömmel fogadták a hírt, miszerint az amerikai elnök „a kínai kormány éles hangú bírálatára fittyet hányva július 16-án a Fehér Házban fogadta Tibet vallási vezetőjét". Hangsúlyozzák, hogy az LMP osztja Barack Obama meggyőződését, mely szerint „erőteljesen ki kell állni Tibet és a tibeti nép vallási, kulturális és nyelvi hagyományainak megőrzéséért".

A közleményben - a magyar kormányfőnek a Fidesz júliusi kongresszusán elmondott szavait idézve - azt írják, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy véli: „Aki Kínával nyugati értékek alapján akar szövetséget kötni, az olyan elvarázsolt, hogy egyből felveszik az LMP-be".
A szóvivők hozzáteszik, hogy eszerint a dalai lámával történt találkozója és a Tibet-ügyben tett hivatalos nyilatkozata után Barack Obamát is a soraik között üdvözölhetik, ezért kérik, hogy ez alkalomból „fogadja el tiszteletbeli LMP-tagságát".

Obama teniszezik a Fehér Házban. Erőteljes kiállás
U.S. President Barack Obama hits a ball between his legs while playing tennis at the annual Easter Egg Roll at the White House in Washington April 25, 2011. REUTERS/Jim Young (UNITED STATES - Tags: POLITICS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.