Az iráni elnök hónapokon belül megállapodást akar az atomprogramról

Haszan Róháni a The Washington Post című napilapnak adott interjúban beszélt arról, hogy 3-6 hónapon belül nyélbe akarja ütni a megállapodást a nagyhatalmakkal a teheráni atomprogramról.

Haszan Róháni a The Washington Post című napilapnak adott interjúban beszélt arról, hogy 3-6 hónapon belül nyélbe akarja ütni a megállapodást a nagyhatalmakkal a teheráni atomprogramról. Közölte, hogy csak úgy lehet előrelépni ebben a kérdésben, ha rövidre szabják a tárgyalások menetrendjét.

„Minél rövidebb, annál előnyösebb mindenki számára. Ha három hónap, az lenne a legkedvezőbb Iránnak, ha hat hónap, még az is jó. Hónapok és nem évek kérdése ez” - mondta Róháni a lap kérdésére válaszolva.

Az iráni elnök közölte azt is, lehetségesnek tartja a kapcsolatok rendezését az Egyesült Államokkal az atomdosszié lezárása után. „Mihelyt rendeződött az atomprogram kérdése, foglalkozhatunk más kérdésekkel is. Az atomprogram problémájának megoldása után semmi sem lehetetlen a más kérdésekben való előrelépés terén” - fogalmazott Róháni arra a kérdésre reagálva, hogy lehetséges-e a diplomáciai kapcsolatok helyreállítása a két ország között.

Róháni hangsúlyozta, hogy Ali Hamenei ajatolláh teljes felhatalmazást adott neki az atomprogramról szóló tárgyalások lebonyolítására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.