Az FBI kiszabadított több mint száz prostitúcióra kényszerített gyereket

A gyermekprostitúció ellen indított háromnapos razzia során az FBI kaszinókat, moteleket és út menti pihenőhelyeket kutatott át.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy nagyszabású, országos akcióban kiszabadított 105 prostitúcióra kényszerített gyereket, és letartóztatott 150 kerítőt és futtatót - jelentették be hétfőn Washingtonban.

A gyermekprostitúció ellen indított háromnapos razzia során az FBI kaszinókat, moteleket és út menti pihenőhelyeket kutatott át 76 városban és környékén, együttműködve az eltűnt vagy kizsákmányolt gyerekekkel foglalkozó országos központtal.

A kiszabadított kis- és fiatalkorúak jórészt 13-16 évesek, könnyen manipulálhatóak, sokan közülük család nélkül, árvaházakban nevelkedtek - mondta el egy sajtótájékoztatón Ronald Hosko, az FBI bűnügyi nyomozati igazgatója.

A razzia rávilágít arra is, hogy amerikai gyerekeket adnak el nap mint nap szexuális használatra, sokszor az interneten keresztül - hívta fel a figyelmet John Ryan, az országos központ elnöke.

Hosko szerint nyíltan meg kell vitatni a gyerekekkel való kereskedelem kérdését. - Meg kell kísérelni reflektorfénybe állítani ezt a bűncselekményt - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.