Az EU ugyanúgy működik, mint a Szovjetunió

A Szovjetunióéhoz hasonlónak tartja az EU működési mechanizmusát Csehország elnöke. „Roppant fontos döntések nem azokban az országokban születnek, amelyekre vonatkoznak” – állítja az euroszkeptikusként ismert Václav Klaus.

A Szovjetunióhoz hasonlította az Európai Uniót csütörtökön az  euroszkeptikusként közismert cseh államfő.

Václav Klaus a Paris Match című francia hetilapnak nyilatkozva kijelentette: „Egy dolog bizonyos. Miként egykor a Szovjetunió fennállása idején, úgy az Európai Unió esetében is elmondható: roppant fontos döntések nem azokban az országokban születnek, amelyekre vonatkoznak”.

A cseh elnök, akinek hazája június 30-ig tölti be az Európai  Unió elnöki tisztségét, azt javasolta, hogy Brüsszel hatásköröket adjon vissza a tagállamoknak. Egyúttal annak a  reményének adott hangot, hogy soha nem fog létrejönni az egységes  európai állam, amelyre az „euronihilisták” vágyakoznak.

Klaus megismételte, hogy elutasítja mind a közös európai  külpolitika, mind a közös energiapolitika gondolatát. Úgyszintén ellenzi, hogy elnököt válasszanak az Európai Unió élére, aki három évig maradna hivatalban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.