Az egyiptomi lap civilizáltan vág vissza a karikatúrákra

Egy egyiptomi újság kampányt indított a Charlie Hebdo francia magazinban megjelent, Mohamed prófétát gúnyoló karikatúrák ellen. Az iszlámellenes rajzokra a nyugati világ iszlám-képét kifigurázó karikatúrákkal válaszol.

Az Al-Watan szekuláris napilap tizenhárom gúnyrajzot közölt hétfői számában „Harc gúnyrajzzal a gúnyrajz ellen” címmel. Az egyik képkocka egy szemüveget ábrázol, amelynek lencséin az égő World Trade Centert látni, a felirat hozzá a következő: Nyugati szemüveg az iszlám világhoz. Egy másik képen két arab férfi látható. Az egyik rövid szakállú, átlagos kinézetű férfi, míg a másik, lámpával megvilágított arabnak hosszú szakálla, turbánja van, és egy véres késsel fenyegetőzik. Az utóbbi férfira vetülő lámpán az amerikai zászló színeit látni.

A napilap összesen tizenkét oldalon keresztül számolt be a francia lap karikatúráiról, ennek volt a része az a két oldal, ahol leközölték a nyugati világ iszlám-képét kigúnyoló rajzokat. Az újság olvasói a lap honlapján hagyott kommentek alapján elégedettek az újság összeállításával, amellyel szerintük civilizált választ adtak a karikatúrákra.

A Charlie Hebdo francia magazin azután jelentette meg Mohamed prófétát gúnyoló karikatúráit, hogy A muzulmánok ártatlansága című iszlám ellenes film már halálos áldozatokkal járó tüntetéssorozatot váltott ki a muzulmán világban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.