Az Anonymous megtámadta Kínát

Az Anonymous hackercsoport közel ötszáz, köztük kormányzati portált támadott meg Kínában. A honlapokon üzeneteket helyeztek el, amelyekben felszólítják a kínaiakat, hogy ne engedjenek a kormány elnyomásának.

Több mint ötszáz kínai internetes oldalt, köztük kormányzati weblapokat is megtámadott az Anyonymous hackercsoport – közölte a csoport kínai „egysége” Twitter-oldalán. A meghackelt oldalakon az eredeti tartalom helyett üzeneteket helyeztek el, ezzel tiltakoztak a kínai nép elnyomása ellen.

Az üzenetekben arra szólítják fel a kínai népet, hogy ne tűrje az elnyomást, és kezdjen maga is tiltakozásba. A kínai hatóságok nem erősítették meg a támadás tényét, de az Anonymous által felsoroltakból sok internetes oldal elérhetetlen volt, vagy a névtelen hackerek üzenete volt látható rajta még csütörtök délután.

Az Anonymous egy titkos csoport, amely számtalan ország kormányának, hatóságainak vagy világcégeknek a rendszerét támadta már meg. Kínát egyébként az állami megbízásból indított kibertámadások központjaként szokták emlegetni, a káros, adathalász támadások nagy része onnan indul ki.

Kínának van a világon az egyik legnagyobb internetes hálót ellenőrző rendszere, az úgynevezett „Kínai nagy tűzfal”. A rendszer le tudja nyomozni, hogy a felhasználók milyen oldalakat látogatnak, és korlátozhatja azt is, hogy miről beszélnek. Az Anonymous a megtámadott oldalakon olyan linkeket is elhelyezett, ahonnan az emberek tájékozódhatnak, hogyan kerülhetik ki az ellenőrzést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.