Több tucat halott Szíriában

Több mint harmincan meghaltak és százan sebesültek meg pénteken Damaszkuszban, két pokolgépes merényletben. Az al-Kaidára gyanakszanak.

Több mint harminc halálos áldozatot követelt két pokolgépes merénylet kiemelt damaszkuszi állami célpontok közelében - jelentette az MNSBC amerikai hírcsatorna. Civilek és katonák is életüket vesztették, és az első vizsgálatok szerint az al-Kaida felelős a támadásokért. Fejszal Mekdad külügyminiszter-helyettes adott tájékoztatást az áldozatokról, hozzátéve: a támadások alátámasztják a szíriai kormány állítását, miszerint március óta terroristák és fegyveres bandák ingatják meg az országot. "Mi kezdettől fogva megmondtuk". mondta.  

A Reuters korábban azt írta, a Szíriai Emberjogi Megfigyelő egy szemtanúja fegyverropogásról számolt be az arab ország fővárosát megrázó robbanásokat követően. A támadásokra egy nappal azután került sor, hogy csütörtökön megérkezett az országba az Arab Liga megfigyelőinek első csoportja. Feladatuk annak vizsgálata, hogy Damaszkusz betartja-e a pánarab szervezet általa is elfogadott béketervét, az - ENSZ adatai szerint - ötezer áldozatot követelő vérengzéseket követően.      

Az egyik merénylet helyszíne a szíriai biztonsági szolgálat egyik épületének bejáratánál
Damaszkusz, 2011. december 23. A szíriai hírügynökség, a SANA által közzétett felvétel egy megrongálódott személygépkocsiról, amelyben öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a szíriai biztonsági szolgálat egyik épületének bejáratánál a szíriai fővárosban, Damaszkuszban. (MTI/EPA/Sana)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.