Az Akropoliszról hirdették meg az ellentámadást

A PAME görög kommunista szakszervezeti szövetség aktivistái hatalmas transzparenst feszítettek ki az athéni Akropoliszra hétfő reggel. A parlamentnek a héten kell döntenie az újabb megszorító intézkedésekről az államcsőd elkerülése érdekében.

A demonstrációt a szakszervezet mintegy 300 aktivistája szervezte. Hajnalban jelentek meg a helyszínen, azóta őrzik a transzparenst - mondta Krisztos Kacotisz, az egyik szervező, aki azt nem árulta el, hogyan hatoltak be a szigorúan őrzött területre.

„A hatalom a népek kezében van, és azt soha nem adják fel. Szervezzétek meg az ellentámadást!” - áll görög és angol nyelven a Parthenon lábánál, a szikla külső falára kifeszített transzparensen.

A meghökkentő és látványos akcióiról ismert PAME (Összgörög Szakszervezetek Frontja) korábban már két alkalommal is helyezett el transzparenst az Akropoliszon, legutóbb egy éve, az előző megszorító csomag bevezetésekor.

A szocialista kormány ellenzéke és a szakszervezetek kedd hajnaltól 48 órás sztrájkkal készülnek tiltakozni a szerdán és csütörtökön a parlament által elfogadandó törvénycsomag elfogadása ellen. Az euróövezet országai viszont attól teszik függővé az államcsőd szélén álló országnak nyújtandó pénzügyi segítséget, hogy Athén bevezeti-e ezeket az újabb megszorító intézkedéseket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.