Az utolsó barikádokat is elbontották Hongkongban

A rendőrség néhány embert őrizetbe vett, amikor eltakarította a demokráciapárti tüntetések utolsó romjait a város bevásárló-negyedében, Causaway Bay-ben.
A helyszínen tartózkodó aktivistákat a rendőrség felszólította, hogy hagyják el a területet, még mielőtt a rendőrség azt kordonokkal körülzárja, és megkezdi a sátrak elbontását. Egy kisebb csoport ezt a parancsot megtagadta, ezért őket letartóztatták.

A tüntetők figyelmeztettek: ezzel nincs vége a mozgalmuknak. Egy 18 éves hongkongi fiú szerint most a helyzet kissé reménytelen, de ez még nem a vég. - Még mindig nem kaptuk meg, amit akartunk! – hangoztatta.

BBC emlékeztet, hogy a demonstrálók több mint két hónapig tartottak ülő akciót a városrész közepén, valamint Hongkong két másik területén. A legnagyobb tüntetés az Admiralitás negyedben volt, melyet a rendőrség már a múlt héten felszámolt. Ennek során 250 tüntetőt vettek őrizetbe.

A hétfői takarítás után C.Y. Leung, Hongkong kormányzója felszólította az embereket, hogy fejezzék be az illegális területfoglalásokat. A vezető egyben bejelentette, hogy ezzel a két hónapig tartó mozgalomnak vége van.

A hongkongi demokráciapárti tüntetők szabad választásokat szerettek volna a városban, ennek lehetőségét azonban Peking és az általa felügyelt különleges igazgatású terület vezetése is teljes mértékben kizárt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.