Magyarország védelmére kelt az osztrák, a német és a litván külügyminiszter is

"Megértem, hogy vannak, akik türelmetlenek Magyarországgal szemben. De nem értek egyet azzal, hogy ajtót mutassunk egy tagállamnak" - reagált Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter luxemburgi kollégája világsajtót bejáró felvetésére. 

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter hozzátette, ez nem egy egyeztetett európai álláspont.

"Ezekben a napokban ez EU jövőjére fókuszálunk. További akadályokról és kizárásokról beszélni szerintem nonszensz... Európának koherensnek kell maradnia és a tagországoknak együtt kell működniük egymással" - idézi a Reuters Bohuslav Sobotka cseh kormányfőt.

Edgars Rinkevics litván külügyminiszter úgy fogalmazott, az egyes államoknak egymással kellene beszélniük, nem egymásról, különösen nem nyilvánosan. "Ez a fajta retorika nem segít" - jegyezte meg Rinkevics.

Elfogadhatatlannak nevezte Jean Asselborn szavait az osztrák külügyminiszter is. Sebastian Kurz úgy vélte: lehetséges, hogy az unióban komolyabb szóváltásra is sor kerül, azonban a médián keresztüli üzengetés nem járul hozzá a közös munkához. "Magyarország európai állam, uniós tagország és Ausztria szomszédja" – szögezte le Kurz, hozzátéve, "tiszteletre van szükség, hogy ne kerüljön veszélybe az európai béke".

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.