Az izraeli és palesztin elnök együtt imádkozik a békéért

Vasárnap este lesz a Ferenc pápa által meghirdetett izraeli-palesztin békeima, amelyben a katolikus egyházfő mellett Simon Peresz izraeli és Mahmúd Abbász palesztin elnök, valamint I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka is részt vesz - közölte Federico Lombardi szentszéki szóvivő csütörtökön.

A szóvivő vatikáni tudósítókkal beszélgetve elmondta, hogy a pünkösd vasárnapra eső találkozó "központi" pillanata este 19-20 óra között várható. Várhatóan ekkor tartják meg azt a békeimát, amelyre Ferenc pápa szentföldi útja során meghívta a Vatikánba Izrael államfőjét, Simon Pereszt és Mahmúd Abbász palesztin elnököt.

Lombardi atya hozzátette, hogy az izraeli és a palesztin elnök korábban a Vatikánba érkezik, ezért nem kizárt, hogy az egyházfő már a békeima előtt találkozik velük.

A közös meditáció és a békéért mondott imádság helyszíne nem a Szent Péter-bazilikában vagy valamelyik vatikáni kápolnában, hanem a vatikáni kertekben lesz, amelyek a pápai állam falai mögött a bazilikát övezik.
A tervek szerint Ferenc pápa, Peresz és Abbász a pápai tudományos akadémiának a vatikáni kertekben levő székházánál, egy 16. századi épületnél imádkozik majd - mondta Federico Lombardi.

A találkozón jelen lesz I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka, akit Ferenc pápa szintén meghívott.
Az imádság olasz és angol szövegét a Vatikán előre közli, de természetesen minden résztvevő a saját nyelvén kapcsolódhat az imához - hangoztatta Lombardi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.