Az iszlamisták célkeresztjébe került az ausztrál parlament

Fokozza a biztonsági intézkedéseket az ausztrál kormány, miután kiderült, hogy a parlament épülete lehet a szélsőségesek következő célpontja.
Tony Abbott kormányfő pénteken nyilatkozott az állami médiának a potenciális veszélyről. „A terrorista hálózatok közötti kommunikáció során szóba került egy, a kormány, és a kormányzati dolgozók elleni merénylet terve. Ebben külön megemlítették a parlament épületét" – idézi a BBC Abbott szavait, aki hozzátette, hogy már meg is történtek az előzetes biztonsági ellenőrzések, és a továbbiakban a szövetségi rendőrség veszi át az épület védelmét.

Az ABC riportere rákérdezett a csütörtöki nagyszabású rajtaütéssorozatra is, amely során közel ezer rendőr razziázott feltételezett terrorista sejteknél. Az interjúban Abbott sikeresnek értékelte az akciót, mint mondta, a hatóságoknak gyorsan kellett cselekedniük, ugyanis félő volt, hogy a szélsőségesek lefejezésre készülnek. Az akció végeztével összesen 15 személyt tartóztattak le.

A razziákra azt követően került sor, hogy lehallgatták az Iszlám Állam egyik magas rangú ausztrál tagjának telefonbeszélgetését, aki ausztrál szimpatizánsokat biztatott arra, hogy véletlenszerűen válasszanak ki néhány embert, és fejezzék le őket.

A huszonéves szimpatizánsokat azóta elkapták, és már vádat is emeltek ellenük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.