Az Iszlám Állam tíz vezérét ölték meg egy hónap alatt

Mégsem hatástalanok a szövetségek légicsapásai az Iszlám Állam ellen. Decemberben tíz terroristavezért lőttek ki, köztük egy olyat is, akinek köze volt a párizsi terrortámadásokhoz.
Az Iszlám Állam (IS) tíz vezetőjét ölték meg az USA vezette nemzetközi koalíció célzott légicsapásai az elmúlt egy hónapban – jelentette a koalíciós erők egyik szóvivője.

Steve Warren ezredes szerint – írja a Reuters – a megölt IS-vezetők között olyanok is vannak, akik nyugati országok elleni terrorcselekményeket szerveztek, sőt, olyanok is, akiknek közük volt a párizsi terrorsorozathoz. Egyikük egy Charaffe al-Mouadan nevű, valószínűleg francia állampolgárságú férfi, aki közvetlen kapcsolatban állt a november 13-i párizsi merényletsorozat értelmi szerzőjével, Abdulhamid Abaaouddal. Őt december 24-én ölték meg.

Egy másik IS-tag, aki a légicsapásokban életét vesztette, Abdul Qader Hakim, aki az IS külföldi működését segítette, és aki kapcsolatban állt a párizsi terrortámadást elkövető hálózattal. Warren szerint Hakim december 26-án, Moszul városában vesztette életét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.