Az Iszlám Állam nevében szúrtak nyakon egy tanárt Párizsban

Osztályteremben szúrtak nyakon egy tanárt Párizs egyik külvárosában. Az elkövetőt állítólag az Iszlám állam inspirálta. Frissítve: a férfi utólag elismerte, hogy saját magát sebesítette meg.

A tanárra egy általános iskolában támadtak rá hétfő reggel hét óra körül Párizs Aubervilliers nevű elővárosában – írja az AFP. A fegyvertelenül érkező támadó fehér festőoverallt és arcmaszkot viselt, és az osztályteremben ragadt magához egy dobozvágó pengét és egy ollót.

Frissítés

Hétfő délután a 45 éves tanár elismerte a rendőröknek, hogy csak kitalálta a történetet és saját magát sebesítette meg. Részleteket itt olvashatnak: >>>

Ügyészségi forrásból a francia lap is úgy értesült, hogy a támadó állítólag a Daesht (az Iszlám Állam arab nevét) emlegette, majd elmenekült a helyszínről. Az Iszlám Állam francia nyelvű lapja, a Dar-al-Islam még novemberben arra szólította fel híveit, hogy öljék meg azokat a tanárokat, akik a szekularizmus nevében oktatnak és ezzel nyílt háborút folytatnak a muszlim családok ellen.

Az áldozat állapotáról egyelőre annyit közöltek, hogy a nyakán szúrta meg a támadója, de nincs életveszélyes állapotban. Az elkövetőt keresik, az iskolát fokozott rendőri felügyelet alatt tartják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.