„Az Iszlám Állam legyőzése még fényévekre van”

Új gondolkodásra, új globális stratégiára van szükség az Iszlám Állammal és Irakkal kapcsolatban - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1-en hétfő reggel.
Iraki tisztek harcolnak iraki tisztekkel - tette hozzá, emlékeztetve arra, hogy a Szaddam Huszein vezette iraki hadsereg tisztjei harcolnak az Iszlám Államban is.

Annak kapcsán, hogy Ash Carter amerikai védelmi miniszter vasárnap arról beszélt, az iraki erőkből hiányzik a harci kedv, Nógrádi György megjegyezte: a technikai és létszámfölényben lévő iraki hadsereg fél az Iszlám Államtól, nem hajtja végre a parancsokat.

Erre mondták amerikai illetékesek: fegyvert, kiképzést tudnak adni, de akaratot és bátorságot nem - tette hozzá.
Az Iszlám Állam legyőzése fényévekre van, Irak belső problémáinak, konfliktusainak megoldása pedig még azután következik - mondta a szakember.

Mindez új, átfogó stratégia szükségességét veti fel - jegyezte meg Nógrádi György, emlékeztetve John McCain, a szenátus katonai bizottsága republikánus elnökének nyilatkozatára, amelyben arra utalt, hogy a légicsapások mellett amerikai szárazföldi erők bevetésére is szükség lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.