Az Iszlám Állam kinézte Magyarországot is

„Ma Brüsszel és a reptér, holnap talán Portugália és Magyarország" – írta a nyugati világot megfenyegető egyik legújabb üzenetében az Iszlám Állam terrorszervezet saját média vállalatán, az Al Wafán keresztül.

A terroristák ígérete szerint a március 22-ei brüsszeli terrortámadások csak egy egész Európán és az Egyesült Államokon végigsöprő erőszakhullám kezdete. „Amerika, te vagy a következő" – hirdeti főcímében egy fenyegető cikk, amelyet a dzsihádista híreket folyamatosan figyelő Middle East Media Research Institute (MEMRI) fordított le, és amelyet a The Washington Times is szemlézett március 29-én.  

„Az Egyesült Államok elfelejtette, hogy a muszlimok nem fogadják el a megaláztatást és nem fogják elfeledkezni a megtorlásról. [...] Nem felejtettük el a szűzlányok sikolyait, akiket megerőszakoltak, amikor megszálltátok Irakot. Ma, Allah segítségével, meg fogjuk bosszulni őket és visszaadjuk minden leány becsületét" – írja a cikk szerzője, aki ízt ígéri, a nőket rabszolgapiacon adják majd el, a gyerekeket pedig muszlimok közt nevelik harcossá, hogy saját hazájuk ellen forduljanak.

A szerző célozgat a San Bernardino-i mészárlásra is, amelyet az amerikai születésű Syed Farook és felesége, Tashfeen Malik hajtott végre egy céges partin tavaly december elején. A lövöldözésben, melyet az FBBI terrorcselekménynek minősített, 14 ember veszette életét és 21 megsérült. Az Iszlám Államnak hőségesküt tevő támadókat menekülés közben megölték. A fenyegető üzenet még több Farookot és a tavaly Párizsban több helyen robbantó illetve lövöldöző „hősies oroszlánt" ígér Amerikának.

Egy Európának címzett másik cikkben Belgium, Portugália és Magyarország van név szerint megemlítve, de a MEMRI elemzői szerint ez nem jelenti azt, hogy kimondottan ezeket az országokat vették célba a dzsihádisták. Az üzenet lényege, hogy Európa egyetlen országa sincs biztonságban tőlük.

A szerző az európaiaknak azt ígéri, hogy „koporsóban küldik őket a pokolba" és nem kímélik a nőket és a gyerekeket sem. „Egyikőtöket sem hagyjuk életben" – írja a meg nem nevezett szerző, aki klubokat, iskolákat, stadionokat és egyetemeket nevez meg a támadások lehetséges célpontjaként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.