Az Iszlám Állam hívei robbantottak Egyiptomban

Legalább huszonhatan vesztették életüket, miután iszlamista szélsőségesek csütörtök este több merényletet is végrehajtottak a Sínai-félszigeten.

Az Iszlám Államnak hűséget fogadó Anszár Beit al-Makdisz vállalta a felelősséget az összehangolt támadásokért, amelyek többségében katonai célpontok – egy támaszpont, a hadsereg egyik szállodája, és számos katonai ellenőrzőpont – ellen irányultak.

BBC értesülései szerint a robbanásokat több esetben is autóba rejtett pokolgépek okozták. A huszonhat halálos áldozaton kívül mintegy ötvenen – főként katonák – sérültek meg a támadássorozatban, ami a helyszínen tartózkodó tudósítók szerint az egyik legsúlyosabb volt a régióban.

Az először al-Kaidát, majd pedig az Iszlám Államot támogató Anszár Beit al-Makdisz több merényletet is elkövetett a Sínai-félszigeten Mohamed Murszi egykori elnök 2013-as elmozdítása óta, de a napokban egyébként is feszült volt a hangulat Egyiptomban, ahol több tüntetést is tartottak Hoszni Mubarak egykori elnök hatalma megdöntésének negyedik évfordulója alkalmából. 

A régióban további támadásokra lehet számítani, mivel a csoport több, Abdel Fattah al-Sisi egyiptomi elnök elleni merényletre szólított fel. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.