Az Interpol összefog az FBI-jal a terrorizmus ellen

Az Interpol nemzetközi rendőri szervezet és az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősíti az együttműködést a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni harcban az egyre növekedő fenyegetettséggel szemben - közölte szerdán az Interpol.
A bejelentésre azután került sor, hogy James Comey, az FBI vezetője látogatást tett az Interpolnak a franciaországi Lyonban található központjában, ahol megbeszélést folytatott Jürgen Stockkal, a szervezet főtitkárával.

"Az együttműködés megerősítése elsősorban a terrorizmus ellni harcra vonatkozik, mindenekelőtt a külföldi terrorista harcosok azonosítását és elfogását illetően" - olvasható a közleményben.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában a külföldi terrorista harcosok szabad mozgásának megállításáról tavaly elfogadott 2178-es számú határozatnak megfelelően eddig több mint ötven ország, köztük az Egyesült Államok, mintegy 5 ezer feltételezett dzsihadistáról szolgáltatott adatot az Interpolnak, illetve erősítette meg a gyanúsítottak szíriai és iraki kapcsolatait - hívta fel a figyelmet a rendőri szervezet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.