Az Interpol is körözi Janukovicsot

Nemzetközi körözést adott ki az Interpol Viktor Janukovics volt ukrán elnök ellen. A tavaly februárban a Majdan, azaz kormányellenes demonstráció résztvevői által elűzött politikust sikkasztással és más gazdasági visszaélésekkel gyanúsítják.

Mint Arszen Avakov ukrán belügyminiszter közölte, a megbuktatott államfővel együtt környezetének több más tagja, például fia, Alekszandr, Nyikolaj Azarov volt kormányfő és a pénzügyi, valamint az egészségügyi tárca egykori vezetője is felkerült a nemzetközi rendőrségi együttműködési szervezet által leginkább keresett személyek úgynevezett vörös körözési listájára.

Janukovics a tavaly februári menekülése után Oroszországban
Janukovics a tavaly februári menekülése után Oroszországban
Maxim Shemetov / Reuters

Az ukrán hatóságok tavaly márciusban fordultak az Interpolhoz. Avakov – mint a Reuters jelentése idézi – most a Facebook közösségi oldalon közzétett elégedett üzenetben állapította meg, hogy több hónap elteltével a szervezet különleges bizottsága végül meghozta döntését.

 

Janukovics tagadja, hogy neki vagy bármely családtagjának köze lenne a korrupcióhoz és más gazdasági bűncselekményekhez. Az exelnök jelenleg Oroszországban és, ahol az ellene elkövetett „fasiszta államcsíny" áldozatának tekintik, és biztosra vehető, hogy Moszkva – az Interpol-körözés ellenére – sem fogja kiadni. (Hírösszefoglalónk)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.