Az HBO beszólt a republikánusoknak

A vámpírok, úgy tűnik, demokraták.
Soha nem gondoltam volna, hogy a nevemet valaha meg fogják említeni a True Bloodban, de ami azt illeti, lenyűgöz, hogy a keményvonalas baloldaliak is vérszívóknak tartják magukat" – mutatta ki a foga fehérjét Ted Cruz texasi republikánus szenátor is nem sokkal azután, hogy az HBO vámpírsorozata tett egy oldalvágást az amerikai republikánusok felé. Ami azt illeti, az oldalvágás egy kicsit élesre sikerült. Az utolsó évadnál járó amerikai szappanopera vasárnap vetített epizódjában két szereplő – Pam De Beaufort és Eric Northman – Cruz egyik képzeletbeli adománygyűjtő gálavacsorájára látogat el a valódi republikánus exelnök nevét viselő dallasi George W. Bush elnöki könyvtárba. egy korábbi kommentár szerint eleve csak seggfejeket hívnak meg, amikor pedig Beaufort indulás előtt az utolsó pillantást veti a tükörben az estélyijére, megjegyzi: „Istenem. Republikánus picsa vagyok." (Oh my God. I'm a Republicunt.) A két vámpír ezután hatalmas vérfürdővé változtatja a gálavacsorát.
A Pam De Beaufort játszó amerikai színésznő, Kristin Bauer van Straten
A Pam De Beaufort játszó amerikai színésznő, Kristin Bauer van Straten
Mario Anzuoni / Reuters

Némi fáziskéséssel, de Cruz látványosan kiakadt a két beszóláson. Olyannyira, hogy a Facebookon többször is visszatért rájuk. A True Bloodot nőgyűlölettel vádolta meg, egy későbbi bejegyzésben már azt állítva, hogy soha nem is volt esélye megszerezni a vámpírok szavazatát, már csak azért sem, mert a halottak többnyire a demokratákra szavaznak. Hogy a kisstílűségi versenyt melyikük nyerte, a szenátor vagy a televízió, az egyelőre nem világos, de a Washington Post egyik blogja szerint csak egy igazi politikus képes demokrata választási csalás bevallásaként érteni egy vámpírok által rendezett mészárlást.

A kubai származású Cruz – aki a floridai republikánus Marco Rubio és a New Jersey-i demokrata Bob Menendez mellett a szenátus harmadik latino tagja – nevét tavaly ismerhette meg az egész Egyesült Államok, nagyrészt legalábbis az ő művének tartják, hogy a demokrata elnök, Barack Obama egészségügyi reformja elleni republikánus kampány tavaly októberben két hétre fizetésképtelenné tette a kormányzatot. Áprilisban azzal a törvényjavaslattal hallatott magáról, amely szerint az Egyesült Államok elnöke megtagadhatja a vízumot bármelyik ország ENSZ-nagykövetétől, akiről kiderül, hogy veszélyt jelent az amerikai nemzetbiztonságra. A törvényjavaslatot – amely Hamid Abtoulatebi iráni ENSZ-nagykövet, az 1979-es teheráni túszválság egyik résztvevője miatt született meg – Obama még abban a hónapban ellátta a kézjegyével.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.