Az Európai Parlamentben dolgozott az egyik brüsszeli merénylő

Az Európai Parlamentben takarítóként dolgozott kétszer egy hónapon át a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren elkövetett öngyilkos merényletek egyik elkövetője - közölte az Európai Parlament sajtószolgálata internetes oldalán szerdán.
A közlemény szerint a repülőtéren elkövetett merényletek egyik elkövetője 2009 és 2010 nyarán egy-egy hónapon át az Európai Parlamentben látott el takarítói feladatokat egy külső cég alkalmazottjaként diákszerződéssel.

A takarítótársaság bizonyította, hogy a férfi alkalmazása idején nem volt bűnügyi nyilvántartásban - közölte a parlament.

Egy neve elhallgatását kérő parlamenti forrás tájékoztatása szerint a gyanúsított személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Hozzátette: takarítóként bejárása volt a képviselők irodáiba is.

Tájékoztatása szerint az uniós parlament sofőrszolgálatát is külső cég látja el. Közölte: meg nem erősített információk szerint a cég alkalmazottai között a terrortámadásokat követően tartott átvizsgálás során két ember esetében is találtak olyan családtagot, aki Szíriába távozott, hogy ott csatlakozzon az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.

A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harminckét ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen - köztük két magyar - megsebesültek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.