Az ET elnöke már marasztalja a briteket

Gratulált David Cameron brit kormányfőnek újraválasztásához Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, egyúttal azt világossá tette erről szóló pénteki közleményében: számít arra, hogy a brit kormány az uniós tagság mellett áll majd ki.

"Ebben készen állok segíteni. Mély meggyőződésem, hogy egyetlen ország számára sem lehet jobb az élet az unión kívül" - húzza alá a korábbi lengyel kormányfő, aki szerint az EU jobbá tétele nem csak a britek, hanem minden tagállam érdeke.

A közleményben Tusk arra az álláspontra helyezkedik: Londonnak kulcsszerepe van abban, hogy az EU napirendjét a józan ész határozza meg, a hatékony belső piacon, a nem tolakodó szabályozáson, a másokkal folytatott kereskedelemre való nyitottságon és a magabiztos külpolitikán keresztül a gazdaság versenyképességén maradjon a hangsúly.

"Az Európai Unió kihívásokkal teli időszak elé néz. Az Egyesült Királyság hangja meghatározó Európa jövőjének alakításában" - írja Tusk, aki a továbbiakban is szoros együttműködésre számít David Cameronnal.

Cameron pártja, a Konzervatív Párt minden előrejelzésnél sokkal jobb eredményt elérve megszerezte a képviselői mandátumok több mint felét az előző nap tartott választásokon, így többségi egypárti kormányt alakíthat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.