Az EP szerint a magyar nemzeti étel ugyanaz, mint a román

Elég hülyén néz ki, de Romániát és Magyarországot is töltött káposztával sikerült indítani azon a gasztronómiai versenyen, amelyet az Európai Parlament hirdetett meg a jövő vasárnapi választások előtt. A Taste of Europe nevű Facebook-applikáció tanúsága szerint a játékban a 28 tagország egy-egy jellegzetes ételével vesz részt, az embereket pedig arra kérik, hogy ínyenckedjék végig a 28 fogásos menüt. Amelyik ebből május 25-ig a legtöbb szavazatot kapja, az elnyeri az est étele megtisztelő címet.

Az egyelőre nem világos, hogy az ételválasztékot ki állította össze, de ha Magyarországról nem a gulyásra, a túrós csuszára vagy a hortobágyi palacsintára, Romániából pedig nem mondjuk a mititeire esett a választása, mentségére mondva annyit tud, hogy a magyar és a román töltött káposzta nem egészen ugyanúgy készül.

A román sarmale pillanatnyilag egyébként simán veri a magyar töltött káposztát. 899 like-ja van 293 ellenében, igaz, ezzel meg sem közelíti az első helyen lévő bolgárok sopszka salátáját, amelyet már több mint tizenegyezren kedvelnek.

Bár úgy tűnik, hogy az EP egyéb híján a hasuknál akarja megfogni a választókat, a dolog elég nyögvenyelősen megy. A francia burgundi marharagu eddig mindössze 186, a spanyolok nyári levese 293, a Németország nevében indított holland mártásos spárga pedig 166 like-ot gyűjtött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.