Az EP elnöke Twitteren aggódott az Ökotárs elleni akció miatt

Mélységes aggodalmának adott hangot Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szerdán Twitter-csatornáján a norvég pénzeket kezelő magyar civil szervezeteknél tartott rendőri akció miatt. 
Az EP német, szociáldemokrata elnöke rövid üzenetében abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy a másként vélekedő hangok tesznek egy társadalmat vibrálóvá. „Ez a fellépés az ellenkező irányba mutat" – vélekedett Schulz.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt indított eljárás keretében hétfő reggel házkutatást tartott a Norvég Civil Támogatási Alap forrásait koordináló Ökotárs Alapítvány budapesti irodájában, és munkatársai iratokat, számítástechnikai adatokat foglaltak le.

Aznap délben nyomozók jelentek meg a pályázati programot lebonyolító konzorcium egy másik tagjának, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítványnak (DemNet) az irodájánál is. Norvégia szerint a fellépés teljesen elfogadhatatlan. Az NNI viszont közölte: a művelet nem túlzó, nem demonstratív, és nem is megfélemlítő jellegű.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.